Levensloop

 

______________
Home

______________
Ron's Logboek

______________
Levensloop

______________
Waar sta ik voor?
______________
Veel gevraagd
______________
Artikelen

______________
De PvdA in Hulst

______________
Archief
______________
Klikken!
______________
Mail mij
 

Ron de Kort
Beukenstraat 5
4581 BT Vogelwaarde
0114-676107
06-81166808

 
Mijn leven in links

Ik ben op 25 juli 1953 geboren in het Liduina-ziekenhuis  in Hulst. In Ossenisse ben ik opgegroeid als oudste van negen kinderen.
Nadat ons moeder in 1962 overleed, toen ik dus negen jaar was, zijn we een aantal jaren ondergebracht in diverse kostscholen en internaten in Brabant en Limburg. Ik heb de meeste jaren doorgebracht in St.Louis in Oudenbosch.
De middelbare school (Mulo-B / HBS) volgde ik in Oudenbosch aan het
Thomas More college en Hellemons-mulo.
Vanaf begin 70-er zijn we weer teuggekeerd in Zeeuwsvlaanderen en wel in de Olmenstraat in Vogelwaarde.
Na korte tijd te hebben gewerkt bij Neckermann in Hulst en m'n diensttijd bij de Limburgse Jagers in Seedorf in Duitsland ben ik eind 1974 gaan werken bij Dow Benelux in Terneuzen, een groot chemisch bedrijf. In allerlei functies heb ik toen gewerkt in de volcontinudienst. Voldoende vrije tijd om samen met Marijke, waar ik in juni 1977 mee ben getrouwd, een huis te bouwen in Vogelwaarde. Aan de rand van het dorp met een weidse blik de polder in. Nu, 25 jaar later nog steeds een mooie kijk in de mooie polder ten noorden van Vogelwaarde.

In 1980 werden onze kinderen, Marjolein en Evelien geboren, een eeneiige tweeling. Zonder noemenswaardige problemen zijn die verder opgegroeid en in 1997 hebben ze het ouderlijk huis verlaten om te gaan studeren. Beiden hebben de opleiding SP-H gevolgd. Ze wonen nu in Breda en Utrecht.

Eind 1993 ben ik lid geworden van de ondernemingsraad bij Dow. Vier jaar later werd ik verkozen tot secretaris van die ondernemingsraad en ging dit werk vrijwel fulltime doen.
Nog steeds vind ik dit na dit nu ongeveer 8 jaar te hebben gedaan, een prachtige baan. Je leert in deze baan omgaan met alle geledingen van het bedrijf.

In 2001 heb ik samen met een aantal andere mensen uit Vogelwaarde de dorpsraad opgericht. Hartstikke leuk werk dat ik helaas na m'n lidmaatschap van de raad in 2003 moest opgeven. De goede contacten zijn gelukkig gebleven.

Laatstelijk gewerkt als Logistiek coordinator bij Dow Benelux in Terneuzen. Sinds 1 december 2014 mer vervroegd pensioen na meer dan 40 jaar bij Dow te hebben gewerkt. Afscheid van Dow, Ondernemingsraad en bestuur van het Dow pensioenfonds was onvergetelijk.

Actief ben ik in de volgende organisaties:

Gemeente Hulst:
Plaatsvervangend lid commissie Middelen en commissie ABZ

PvdA:
Voorzitter afdeling Hulst
Coordinator ombudsfunctie
Kandidaat verkiezingen Waterschap maar 2019 (plaats 3)

Chauffeur op de buurtbus in Oost-Zeeuwsvlaanderen

Lid Clientenraad ziekenhuis Zorgsaam

Ondersteuner ZVKK
Lid van OPOV

Lid dorpsraad Vogelwaarde